Our News

As craftsmen, listeners and partners, we're always making comparisons. Which material works best for this installation? Which features accelerate our client’s initial vision? What haven’t we considered? Where have I seen an example that shows what I’m trying to explain?

For me personally, comparing the options and looking for innovation is a quest that redirects with each new challenge. Our News is a warehouse of this steady research, and my thoughts along the way.

-George Metzler

Our Most Recent News

+ Behind the Scenes – Villanova Residence

Behind the Scenes – Villanova Residence

I love walking through a home where the current or former owner has just thrown in the towel, and given up.  There is something refreshing in waving a white flag and saying, this is so far beyond hope that I have no idea how this can be renovated to today’s tastes, “Should we just knock it down?”  My answer is usually nope, you have paid for the foundation, the walls, and the structure.  Lets talk with the pro’s and see what we can do.  Because we take our projects so far from where we began, we love documenting the process so that we can always recall the steps we took and look back and smile upon completion.  Today we would like to share with you the process of how the Villanova Project developed, transitioned, and finally – how truly beautiful it turned out to be.

We will start our photo tour in the powder room before it was ever touched.  Just wait until you see the very sleek, modern finished product (link to the project photos at the bottom).

Imagine sleeping in this crammed master bedroom.  It’s features included purple carpeting, minimal storage space, and a very outdated master bathroom.  Hats off to Linda Phillips Design LLC for designing a luxurious master suite fit for a king.  Talk about TRANSFORMATION!

 

So this kitchen isn’t completely dysfunctional; however, the following photo shows the view from the island.  The turn around from this somewhat traditional kitchen to the modern, chic kitchen it has become is unbelievable.

Here is the view from the kitchen island – a large desk/appliance hub which completely blocked the view into the family room.  This desk was built to hide a support column; however, it managed to take up much more space and so we installed a hidden steel beam in its place.  The view into the family room is GORGEOUS now!  Wait until you see the ceiling!

During construction we worked closely with Eric Leeson from Wallace Landscape Associates to integrate all phases of our construction project with his vision for the hardscaping and landscaping.

Inside, the stairs are a work in progress as they get stained.

Check out this beautiful show stopper of a floor that was our inspiration for the following photo!

Remember those stairs that were getting stained?  Here is the view from the top of them after construction.  The beautiful herringbone wood floors are the star of the show featured in the foyer and the upstairs.

Here is our site supervisor learning some design tips and adding some finishing touches after the upstairs is complete (don’t forget the beautiful floors making their appearance here as well).

We appreciate our clients and our designers so much!  Especially when we get to call them friends after working with them!

Remember that outdated kitchen earlier in this post?  UNRECOGNIZABLE!  No more desk blocking the view either!

Check out the finished photos at the following link:

Villanova Residence